Martin de Jong (1965) is al meer dan 30 jaar actief als dirigent. Sinds 1998 heeft hij het muziekproductiebedrijf “Maat in muziek”. Hoewel deze musicus pur sang al vanaf zijn negende muziek en teksten schrijft, bundelt hij zijn muzikale activiteiten officieel sinds 1998 in een eigen onderneming.

Martin is professioneel koordirigent en componeert liederen met vrijwel uitsluitend zelfgeschreven teksten. Zo geeft hij zijn eigen bladmuziek uit, maar arrangeert ook bestaande muziek. Daarbij zorgt hij dat de muziek naadloos aansluit op en optimaal gebruikmaakt van de samenstelling van instrumenten en stemmen.

Al sinds 1983 begeleidt Martin ook koor- en samenzang als organist en pianist. Verder verzorgt hij incidenteel workshops voor (koor)zangers en heeft hij als bas-bariton(solist) meegewerkt aan concerten. Martin heeft bijgedragen aan verschillende cd-, radio- en televisieopnamen als organist, solozanger, arrangeur, regisseur en dirigent. Daarnaast heeft hij een rijke ervaring als initiator en leider van muzikale projecten.
Meer informatie is te vinden op: http://www.maatinmuziek.nl